Özellikle bilgisayar başındayken, basit birim dönüştürmeleri gibi bazı işlemleri internet tarayıcıları üzerinden, arama motorlarından yapmak çok kolay. Ama aslında Windows 11’in dahili Hesap Makinesi uygulaması da, basit işlemlerden çok daha fazlasını kolaylıkla yapabiliyor. Hesap Makinesi, uzunluk ve ağırlık gibi birimlerin yanı sıra para birimi dönüştürmeleri de gerçekleştirebiliyor ve hatta herhangi iki tarih arasındaki farkı hesaplayabiliyor.
Hesap Makinesi, web tarayıcısından çok daha küçük olduğu ve dikkat dağıtıcı başka şeyler içermediğinden dolayı, çalışmalarınızın çok daha hızlı ve kolay ilerlemesini de sağlayacaktır. Bu yazımızda, Windows Hesap Makinesi uygulamasının gizli yeteneklerinden bahsedeceğiz…
Farklı modlar arasında geçiş yapın
Öncelikle şunu bilmelisiniz: Gelişmiş bir hesap makinesine ihtiyacınız varsa, Windows’un Hesap Makinesi uygulaması neredeyse tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilir. Uygulamayı açtıktan sonra sol üst köşede üç çizgiyle gösterilen tuşa bastığınızda, uygulamanın normalde hemen gözükmeyen daha gizli özelliklerini göreceksiniz. Daha gelişmiş hesaplamalar için “Bilimsel”, “Grafik Oluşturma” ve “Programcı” gibi modlardan birini seçebilirsiniz. Programcı hesap makinesi, bilgisayar bilimcileri ve programcılar için tasarlanmıştır.
Grafik oluşturma hesap makinesi ise grafikleri çizebilir ve denklemleri çözebilir. Bilimsel hesap makinesi, temel aritmetiğin yanı sıra trigonometri gibi daha gelişmiş işlevleri de gerçekleştirebildiğinden dolayı çoğu kullanıcı için en kullanışlı seçim olacaktır.
Farklı birimleri dönüştürün
Uygulamanın sol köşesindeki üç çizgi düğmesi, benzer bir şekilde Windows 11 Hesap Makinesi uygulamasının birim dönüştürme özelliklerini de ortaya çıkarır. Dönüştürücü bölümünde para birimlerini, hacimleri ve uzunlukları birbirlerine dönüştürebilirsiniz. Özellikle inç ve galon gibi alışkın olmadığımız birimleri daha tanıdık birimlere dönüştürmek için bu kısım oldukça faydalı.
Tarihleri hesaplayın
Ayrıca, Windows 11 Hesap Makinesi uygulamasının “Tarih hesaplama” adı verilen ilginç bir modu daha bulunuyor. Bu mod sayesinde herhangi iki tarih arasındaki farkı hızlı bir şekilde hesaplayabiliyorsunuz. Örneğin her 100 günde bir yapmanız gereken bir ödeme, bildirim veya yenileme bulunuyorsa, bu tarih hesaplama özelliği, sizin için önemli olan bir sonraki tarihin ne zaman geleceğini hızlı bir şekilde görmenizi sağlayacaktır.
Kaynak: Chip – https://www.chip.com.tr/haber/windows-11-hesap-makinesinin-gizli-kalmis-3-buyuk-yetenegi_165305.html