Eminim bu programları çoğunuz severek izliyor. “Ben olsam öyle değil şöyle yapardım” diye içinden geçirenlerin sayısı da az değildir. Evleri yenilemek, temizlemek ve dekore etmekle ilgili, oyun mağazalarında bir çok farklı simülatör yer alıyor. Uzunca bir süre severek oynadığımız House Flipper bunun iyi örneklerinden biri ve şimdi Frozen District stüdyosu, House Flipper 2 ile oynadığımız binalara yeni bir hayat verebilmemiz için sadece elimize daha fazla araç vermekle yetinmiyor, aynı zamanda bu mekanikler aracılığıyla kendimizi kaptırmamız gereken güzel hikâyeler de sunuyor. İkinci bölümle birlikte stüdyo, olasılıklar yelpazesini ve durum çeşitliliğini genişletirken oyunun zaten biraz eskimiş olan görsel işitsel yönüne de başarılı bir şekilde makyaj yapmış.
Müteahhitlik yeteneklerimizi artırıyoruz
House Flipper 2’de tadilat işine çok daha fazla derinlemesine giriyoruz. Yeni oyunda, şirketini geliştirmek ve giderek daha önemli zorlukları başarmak için para kazanabileceği ne iş olsa yapan bir duvarcı, dekoratör, ev ya da bina temizleyicisinin yerini alıyoruz. Birinci şahıs bakış açısıyla, kirli duvarları ve pencereleri siliyor, yerdeki mobilyaları kaldırıyor, çöpleri atıyor ve rutubetli evlerle uğraşıyoruz. Bunlar için bir dizi aletimiz var. Elbette en basit olanlarla başlıyoruz ve hikâye ilerledikçe yenilerini alıyoruz. İlk başta sadece bir çöp torbamız, temizlemek için bir fırçamız, kendi ellerimiz ve müşterilerin artık istemediği eşyaları satmak için bir silahımız var.
Yavaş yavaş alet çarkımız boya ruloları, elektrik bağlantılarını kontrol etmek için aletler, balyozlar ve süpürgeler ile büyüyor. House Flipper 2, kelimenin tam anlamıyla bir devam oyunu, çünkü oynamak ve çevreyle etkileşim kurmak için yeni yollar sunabileceği oyun mekaniklerini daha da genişletmeyi amaçlıyor. Bu, stüdyonun ilk oyunda gördüğümüzden farklı zorluklar ortaya koymasına, ancak o oyunda çok ilgi çekici olan reform simülasyonunun özünü korumasına olanak tanıyor.
Üç boyutlu Unpacking oyunu 🙂
Sonuç olarak, hem House Flipper 2 hem de selefi aslında bir simülasyondan çok daha fazlası. Her görevi; oyuncuyu gerecek bir zaman sınırlaması olmadan (gerçekten keyifli ve rahatlatıcı bir oyun, kafa dağıtmak için ideal) ve her seviyede üç yıldıza ulaşmaya teşvik edecek doğru miktarda zorluk ile özgürce hareket ettiğimiz bir tür hikâyeye dönüştürüyor. İlk oyunda olmayan, yeni taşınılmış evdeki kolileri boşaltıp yerlerine yerleştirme görevi ilgi çekici ve Unpacking oyununa da göz kırpıyor.
Orijinal oyunu geliştirmeye yönelik bir hareket olarak bu devam oyunu, oyun alanında daha ayrıntılı ve detaylı etkileşime izin veriyor. Sanal dekorasyondan hoşlananların bu durumdan çok memnun olacağına eminim. İster hikâye modunu oluşturan seviyelerde ister serbest (sandbox) modunda ya da görevler arasında kişiselleştirilebilecek bir merkez olan karakterimizin evinde olsun, oldukça ayrıntılı bir menü ile kişiselleştirilmiş nesneleri ve mobilyaları yerleştirerek istediğiniz tasarımları yapabiliyorsunuz.
Serbest mod ile kendi evinizin mimarı olun
Tabii ki sadece dekorasyonla sınırlı değilsiniz. Özellikle sandbox modunda bir mimar gibi sıfırdan kendi evinizi istediğiniz gibi tasarlamanız da mümkün oluyor. Bunun için şehir, sahil kasabası ya da ormanlık bölgeden birini seçmeniz yeterli. Daha sonra duvarlardan pencerelere, merdivenlerden ev eşyalarına kadar her şeye sahip oluyorsunuz. Araziye müdahale edebilmeniz de farklı tarzlarda evlerin tasarlanmasına imkân tanıyor. Evinizi daha sonra internet üzerinden diğer oyuncularla da paylaşabiliyorsunuz. Teknik olarak görevlerin bir sınırı olsa da serbest mod ile oyunun bir sonu yok.
Teknik açıdan çıta yükselmiş
Teknik açıdan House Flipper 2, oynanıştan görsel, işitsel kaliteye kadar tüm yönlerden bir evrim geçirmiş. En iyi görünen oyun değil, ancak bizi eserlerimizin ekran görüntülerini almaya davet eden gayet güzel enstantaneler sunuyor.
Bu ikinci oyunla ilgili bir eleştiri yapmamız gerekirse, ilk oyunun geldiği son noktaya göre daha sınırlı bir içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz: Aslına bakarsanız ilk House Flipper’ın zengin bir oyun olması, yıllar içinde sürekli aldığı genişletmelere dayanıyor. House Flipper 2’de bu DLC’lerden bazı fikirler oyuna dâhil edilmiş. Ancak hepsi yok elbette. İlk oyunda bulunan evcil hayvan, çiftlik, lüks veya bahçe genişletmelerini gözlerimiz aramadı desek yalan olur. Yine de devam oyununun benzer özelliklerle piyasaya sürüleceğinden şüphemiz yok ve uzun vadede bu oyunun nasıl gelişeceğini hep birlikte göreceğiz.
Sonuç
House Flipper 2, orijinal oyuna göre birçok aşama kaydederek kendisini sadece harika bir yenileme simülatörü olarak değil, aynı zamanda tadilattan geçirdiğimiz ev ve binalarla etkileşimden doğan güzel bir hikâye koleksiyonu olarak da pekiştirmiş. Daha fazla mekaniğe, daha hassas sistemlere ve yeni bir görsel, işitsel teknolojiye sahip olan bu oyun, acele etmeden durup temizleyebileceğiniz, inşa edebileceğiniz ve dekore edebileceğiniz bir oyun alanı sunma niyetini başarılı bir şekilde yerine getiriyor. İlk House Flipper’ın yıllar içinde aldığı içerik miktarı yeni oyuna dâhil edilmemiş. Ancak ilk oyunda olduğu gibi gelecekteki DLC ve genişletmelere kapıyı açık bırakıyor. Görsellerden de görmüş olacağınız gibi Türkçe dil desteği olması büyük avantaj. Efor harcamadan tamirat tadilat yapmak isteyenler ekran başına…
80
Yapım: Frozen District / PlayWay S.A
Geliştirme: Frozen District / Empyrean
Platform: Xbox Series S/X,PC, PS5
Tür: Simülasyon
Web: https://houseflipper2.com/
Kaynak: Chip – https://www.chip.com.tr/haber/house-flipper-2-incelemesi-evim-evim-guzel-evim_163067.html