Güneş batışını seyretmek herkesi etkileyen bir deneyimdir ancak bu anın uzaydan nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi?
Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) astronotlar, görevleri olmadığı halde, dünyanın etrafında dolanırken kendi kişisel kameralarıyla fotoğraf çekmeyi seviyorlar ve bu fotoğraflardan birinde, güneş batımı anının uzaydaki görüntüsü de ortaya çıktı.
Gün batımının uzaydan çekilmiş en muhteşem görüntülerinden biri, Horizons görevi kapsamında ISS’de ikinci kez bulunan Avrupa Uzay Ajansı (ESA) astronotu ve jeofizikçi Alexander Gerst tarafından çekildi.
Fotoğrafta, dünya atmosferindeki bulutlar klasik gün batımı pembemsi turuncusuyla aydınlatılmış olarak görülebiliyor, ancak karanlık gecenin de hemen ardından aydınlık bölgeye doğru ilerlediği seçilebiliyor.
Ancak bu uzaydan çekilmiş tek gün batımı fotoğrafı değil. 2016 yılında NASA’nın 49. Keşif Ekibi’nin bir üyesi tarafından çekilen bir görüntü de Güney Atlantik üzerinde gün batımı sırasında Dünya atmosferinin nasıl göründüğünü etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. Bu fotoğraf farklı bir açıyla çekildiği için uzay hissini tam anlamıyla vermiyor ama yine de herkesin her gün görebileceği bir manzara olmadığı açık.
Kaynak: Chip – https://www.chip.com.tr/haber/gun-batimi-uzaydan-nasil-gorunuyor-olabilir_164403.html