Bilim insanları, sekiz yapay zekayı savaş oyunu senaryosunda sıra tabanlı bir simülasyonda karşı karşıya getirdi ve sekizinin hepsi de her seferinde aynı LLM’yi çalıştırdı. Simülasyon GPT-4, GPT-4 Base, GPT-3.5, Claude 2 ve Meta’s Llama 2 dahil olmak üzere önde gelen birkaç LLM modeli kullanılarak tekrarlandı.
Neden silahlanma yarışına giriyorlar?
Öte yandan GPT-4’ün genellikle gerilimi düşürmeye çalışan tek model olduğu belirtiliyor. GPT’nin 3.5 versiyonunda termonükleer patlamaya en yatkın model iken GPT-4 versiyonunda gerilimi düşürmeye en yatkın model haline gelmesinin de gösterdiği gibi, yapay zeka modellerinin daha sofistike hale geldikçe bombayı patlatmaya daha az eğilimli olduğunu varsayabiliriz.
Bununla birlikte araştırmacılar sonuç bölümünde şu ifadelere yer veriyor: “Bu makalede sunulan analize dayanarak, LLM’lerin askeri ve dış politika karar alma süreçlerinde kullanılmasının henüz tam olarak anlaşılmamış karmaşıklıklar ve risklerle dolu olduğu açıktır” diyorlar. Son olarak, eğer izlemediyseniz ve böylesi bir olay ilginizi çektiyse 1983 yapımı WarGames’i izlemenizi öneririm.