Med-Gemini ailesi adından da anlaşılacağı üzere mevcuttaki Gemini modellerinin üzerine inşa edilmiş durumda ancak tıp odaklı ince ayarlamalara da sahipler. Med-Gemini ailesinde dört farklı model bulunuyor: Med-Gemini-S 1.0, Med-Gemini-M 1.0, Med-Gemini-L 1.0 ve Med-Gemini-M 1.5.
Google, Med-Gemini ile daha gelişmiş klinik muhakeme sağlamak için web tabanlı aramaya erişimi de dahil etmiş durumda. Ayrıca Med-Gemini, tıbbi bilgi ve muhakemeyi test etmek için tasarlanmış ABD Tıp Lisans Sınavı (USMLE) sorularını temsil eden çoktan seçmeli sorular olan MedQA üzerinde eğitilmiş durumda.
Her kriterde GPT-4’ü geçiyor
Med-Gemini ayrıca 10 kişilik bir listeden tanı konulan zorlu klinik vakaların görüntülerini içeren NEJM de dahil olmak üzere 7 adet multimodal karşılaştırmada GPT-4’ten ortalama yüzde 44,5 daha iyi performans gösterdi. Med-Gemini, yoğun bakıma kabul edilen hastaların kimliksizleştirilmiş sağlık verilerini içeren, halka açık büyük bir veritabanı olan MIMIC-III’te tarama yapma konusunda da üstün başarı sergiledi. Buradaki hasta kayıtlarındaki bilgiler son derece uzun olabiliyor. Ayrıca yazım yanlışı, kısaltmalar gibi hata oranını artıracak faktörler de var. Buna rağmen model istenen görevleri başarıyla yerine getirdi.
Med-Gemini, bilim insanlarına göre mevcut haliyle “umut verici” bir araştırmadan ibaret. Yapılan gerçek dünya testlerinde hem hasta hem de doktor taleplerini doğru bir şekilde yerine getirebilse de araştırmacılar daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunun altını çiziyor. Bununla birlikte aracın mevcut haliyle bile doktorlara önemli zaman tasarrufu sağlayabileceği de kabul ediliyor.